Наразі оголошується прийом статей для публікації в другому випуску наукової збірки «Регіоналізм та інтеграція» за тематикою, яка відповідає науковим інтересам НДІ Європейської інтеграції та регіональних досліджень:

       * Процес європейської інтеграції та участь в них України;

       * Транскордонна співпраця та регіональний розвиток у європейському просторі;

       * Політичні трансформації у Республіці Білорусь та країнах Балтії: порівняльна перспектива.

       * Окрема рубрика випуску: «Розвиток Європейських студії: український та зарубіжний досвід».

      Термін подачі статей – до 15 жовтня 2016 р.

     

      Окрім наукових статей запрошуємо надсилати рецензії, наукові огляди та інформаційні повідомлення, які відображають процеси європейської інтеграції та регіонального розвитку країн Європи.

      При підготовці матеріалів для публікації у Щорічнику редакційна колегія наукового видання та видавництво просять авторів дотримуватися наступних вимог:

       1. Стаття має бути написана українською мовою й оформлена відповідним чином:

       * індекс УДК (на початку ліворуч);

       * назва статті (по центру);

       * анотація українською мовою (не менше 500 знаків);

       * ключові слова (до восьми);

       * анотації англійською та російською мовами (не менше 500 знаків кожна) у такому порядку й вигляді: прізвище, ініціали автора (виділити жирним курсивом); назва статті (виділити жирним прямим); (з абзацу) текст анотації; (з абзацу) ключові слова.;

       * текст статті;

       * список використаних джерел, оформлений відповідно до останніх вимог ВАК України.

      2. У структурі статті повинні бути відображені обов’язкові елементи згідно з вимогами до наукових статей, а саме:

       *  постановка проблеми у загальному вигляді та її зв’язок із важливими науковими чи практичними завданнями;

       *  аналіз останніх досліджень і публікацій, в яких започатковано розв’язання даної проблеми і на які спирається автор;

       *  виділення невирішених раніше частин загальної проблеми, котрим присвячується стаття;

       *  формулювання мети або цілей статті (постановка завдання);

       *  виклад основного матеріалу дослідження з повним обґрунтуванням отриманих наукових результатів;

       *  висновки з даного дослідження;

       *  перспективи подальших розвідок у даному напрямку.

       3.  Технічні вимоги до оформлення статей. Обсяг статті, у тому числі зі списком використаних джерел, таблицями, схемами, анотаціями тощо не повинен перевищувати 0,5 др. арк. (20 тис. знаків); сторінки мають бути пронумеровані (зверху, по центру, без номера на першій сторінці). Текст має бути набраний шрифтом Times New Roman, 14 кеглем через 1,5 інтервали; верхнє, нижнє поле – 2 см,  ліве – 3 см, праве – 1,5 см. Посилання і примітки мають відповідати наступним вимогам: посилання на джерела оформлюються за правилами бібліографічного опису літератури (у квадратних дужках номер джерела з посиланням на сторінку, наприклад, [7, С. 11]); примітки робляться посторінково, автоматично, з позначкою *. Ілюстративний матеріал має відповідати наступним вимогам: графіки та діаграми мають бути зроблені у Microsoft Graph або Microsoft Excel; написи та підписи подано українською мовою; формули мають бути належним чином оформлені та зроблені у Microsoft Equation 3.0. або пізніших версіях; якщо ілюстрації скановано, то вони мають бути записані у форматі tif, eps з роздільною здатністю 300 dpi; написи на ілюстраціях та підписи до них мають бути подані українською мовою; малюнки з Інтернету до друку не приймаються; схеми, зроблені у псевдографіці, до роботи не приймаються; кольорова модель для кольорових малюнків – CMYK.

       Статті, надіслані з порушенням технічних вимог, редакційною колегією не рецензуються та повертаються автору.

     4. До статті обов’язково додаються дані про автора (на початку праворуч від тексту) – прізвище, ім’я та по батькові (у називному відмінку); науковий ступінь, учене звання, посада, місце роботи (без скорочень); контактний телефон (разом із кодом міста); інші засоби зв’язку; іноземні автори вказують також назву країни;

      5. Стаття має бути прорецензована і рекомендована до друку та подаватися з рецензією керівника (для аспірантів), консультанта (для докторантів). Усі надіслані статті проходять обов’язкове анонімне внутрішнє рецензування у редколегії видання.

      6. У разі, якщо текст статті надсилається на поштову адресу редакційної колегії, він повинен бути завізований автором власноручним підписом, подаватися у двох примірниках разом із компакт-диском та рецензією.

       У разі, якщо текст статті подається електронною поштою, то він повинен надсилатися з електронної адреси автора статті, за якою здійснюватиметься листування з ним. Для здобувачів наукового ступеня кандидата наук обов’язково слід вказати адресу електронної пошти наукового керівника.

      Редакційна колегія може скорочувати і редагувати матеріал за погодженням із автором або відхиляти його в разі невідповідності вимогам.

      Відповідальність за зміст статей несе автор.

      Після опрацювання матеріалу паперовий варіант і диск автору не повертаються.

     

Матеріали подавати за адресою:

Відповідальному секретареві щорічника «Регіоналізм та інтеграція»

к.політ.н. Колесникову Олексію Володимировичу

НДІ Європейської інтеграції та регіональних досліджень

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

Вул. Коцюбинського, 2

м. Чернівці, 58012

або

E-mail: o.kolesnykov@chnu.edu.ua

(Відповідальний секретар збірника «Регіоналізм та інтеграція» Колесников Олексій Володимирович. З позначкою «у щорічник»)

Телефон для довідок: (0372)52-30-53 або 050-104-63-23.