В рамках проекту молоді люди в невеликих групах відвідають найцікавіші приграничні регіони Європи, щоб під час зустрічей з локальними мешканцями впорядкувати родинні архіви та зберегти їх спогади.

Перед виїздом на візити до пограничних територій учасники візмуть участь в курсах з експетами новітньої історії, усної історії (oralhistory), антропології культури та архівування. Молоді люди пізнають таємниці збирання інформації, проведення інтервю та цифрування пам’яток і документів, а також ознайомляться з історією вибраного регіону. Після того, учасники проекту поділені на 5-особові групи, роз’їдуться до міст та малих прикордонний місцевостей, де проведуть сім днів.

Шукаючи особисті історії вписані в багатонаціональний пейзаж вибраних регіонів, молоді люди пізнають в практиці знаряддя та методи документування минулого. Фотографуючи, скануючи матеріали, записуючи звук та зображення, згромадять світлини, листи, документи свідоцтва щоденного життя.

Участь в проекті це не тільки можливість розвитку вміння проведження польових історичних та етнографічних досліджень, а також поглиблення історичних знань в галузі процесів Центральної та Східної Європи ХХ століття. В грудні 2016 р. зібрані з чотирьох колоритних регіонів документи минулого будуть представлені наукоцям, вченим антропологам та дослідникам oralhistory на підсумковій конференції в Варшаві.

Організатори шукають двадцять молодих людей: студентів та freelancer-ів віком від 18-25 років, котрі б хотіли спробувати свої сили в дослідженні людської пам’яті. Щоб взяти участь в проекті, до 5 лютого надіслати заявку на участь, котра є на сайті www.enrs.eu/inbetween. Оцінена буде мотивація учасника, відкритість до співробітництва. Усовою участі є знання англійської мови.

 

Більше інформації та заявка на участь: www.enrs.eu/inbetween
Дата надсилання заяв: дo 5.02.2016

 2015 12 16 in between 01

Oрганізатор: Європейська Мережа Память та Солідарність

Регіональні партнери проекту:Babes-BolyaiUniversityCluj-Napoka, Matej Bel University, YuriiFedkovychNationalUniversity, The University of Zielona Góra

Локальні партнери проекту: Музей Любушанської Землі, Фундація ім. Марти Вєцкої

Європейська Мережа Пам’яті та Солідарності (EuropeanNetworkRemembranceandSolidarity) міжнародна організація, котра займається дослідженням історії та історичної пам’ятті ХХ століття в Центральній та Східній Європі. Головним завданням Єропейської Мережі Пам’яті та Солідарності є дослідження, документація та поширення наукових знань в галузі історії Європи ХХ століття, та способів увіковічнення пам’яті подій світового значення. Особливу увагу Європейська Мережа приділяє дослідженню диктаторських режимів, аналізу причин, перебігу міжнародних конфліктів та воєн. Також Європейська Мережа копмплексно вивчає суспільний спротив та рухи опору. Членами Європейської Мережі є Німеччина, Польща, Словаччина, Угорщина та Румунія. Статус обсерватора мають Австрія, Чехія та Албанія. Більше інформації на сайті: www.enrs.eu, orazprofilu: www.facebook.com/enrs.eu.

Контакт для медіа:
Iгор Каліна: e-mail: igor.kalina@enrs.eu, тел.: +48 22521 05 88


Проект співфінансований Європейським Союзом в рамах програми «Європа для Громадян»