Тематичні пріоритети Програми імені Ковальських на 2017–2018 рр.

  • Українсько-російське пограниччя в історичній ретроспективі.
  • Колективні ідентичності, політика пам’яті на Сході України.
  • Соціокультурні основи модернізації.
  • Регіоналістика.
  • Соціальні ландшафти та природне середовище.

Хто може подавати заявки на участь у грантовій програмі?

Подати заявку на отримання гранту може будь-яка особа віком понад 18 років. Перевага під час відбору для надання підтримки в рамках грантової програми надаватиметься науковцям та викладачам, які працюють у навчальних і наукових установах та досліджують історію, політичний та соціокультурний розвиток Сходу України.

Яким видам заходів надається підтримка?

  • Публікація наукових монографій, збірників наукових праць, збірників документів, навчальних посібників.
  • Заходи з організації конференцій, семінарів, публічних лекцій.
  • Виставки (в тому числі цифрові), інші заходи, спрямовані на популяризацію та розвиток досліджень Східної України.

Проектам із перспективами опублікування результатів у міжнародних англомовних журналах надаватиметься особливий пріоритет. Програма заохочує i запрошує всіх нагороджених дотаціями науковців звертатись дo редактора електрoннoгo журналу Схiд/Захiд — Журнал українських студій для опублікування наукoвoï статтi, або блогу на Формі українських студій.

Яким видам заходів не надається підтримка?

У рамках програми малих грантів не можна фінансувати: поїздки на конференції, закупівлю обладнання та сплату заробітної плати (за винятком оплати роботи коректорів або перекладачів).

Одержувачі грантів повинні планувати завершення всієї роботи до лютого 2018 р.

Як подавати заявки на участь у грантовій програмі?

Заявку, написану українською мовою (не більше 1500 слів) та резюме проекту англійською мовою (100–150 слів) просимо надсилати в електронному вигляді на адресу:kowalskyprogram@gmail.comіз заголовком «Kowalsky Grants Program 2017».

До заявки рекомендуємо включити такі складові: мета та завдання проекту; академічне та практичне значення проекту; як пропонований проект співвідноситься із тематичними пріоритетами Програми імені Ковальських та яким чином дослідження планується вписати в глобальний історичний контекст; план роботи над проектом та його результати; попередні напрацювання за проектом; потенційний вплив на поточні знання та уявлення у певній академічній галузі та темі.

Заявки розглядатимуться Науковою радою Програми імені Ковальських. Остаточне рішення про надання фінансування певним проектам буде прийнято Канадським інститутом українських студій у березні 2017 р. Про результати розгляду заявок аплікантам буде повідомлено у квітні 2017 р. Організатори конкурсу залишають за собою право не давати пояснення причин відхилення заявок.

Умови отримання гранту

Отримавши грант, дослідники зобов’язані дотримуватися умов гранту. Програма залишає за собою право скасувати грант після відповідного повідомлення, якщо дослідник не дотримується цих умов або якщо проект виявився безперспективним. Звіт про дослідження та детальний опис фінансових витрат включно з оригіналами та відсканованими копіями квитанцій потрібно надіслати до Програми до закінчення терміну гранту. Наукові гранти не можуть використовуватися для покриття витрат, здійснених до отримання грантів.

Кінцева дата подання заявок — 5 лютого 2017 року.

Детальнішу інформацію можна отримати у Володимира Кулікова за електронною поштою kowalskyprogram@gmail.com або в Андрія Домановського за телефоном +38 (097) 455-9133.
=================
Інформація про гранти на сайті Програми: http://tinyurl.com/hpvjlzk