Розмір стипендії:

При перебуванні до одного місяця НУКІ сплачує стипендію, розмір якої залежить від отриманої освіти стипендіатів: 750 євро (для магістрантів), 1000 євро (для аспірантів) або 1100 євро (для осіб, які вже отримали науковий ступінь).

Стипендії на три місяці можуть отримати лише аспіранти та особи, які вже отримали науковий ступінь. Крім того, НУКІ сплачує 250 євро на проїзд, якщо ці витрати не беруть на себе організації на Батьківщині стипендіата або інша сторона.

Вимоги до пошукачів:

Подавати заяву на стипендію НУКІ можуть науковці, які працюють над магістерським, кандидатським або докторським проектом з німецької або німецько-української історії.

Цей вид стипендій пропонується молодим українським науковцям для відвідування архівів, спеціалізованих бібліотек, науково-дослідницьких інститутів і пов'язаних з проектом конференцій в Німеччинні.

Заява включає наступні документи:

  •  Опис проекту, який включає цілі та методи (максимально три сторінки)
  •  Обгрунтування потреби працювати в обраних архівах, бібліотеках або науково-дослідницьких інститутах в Німеччинні з інформацією щодо запланованої тривалості перебування (максимально дві сторінки)
  •  План роботи на час перебування у Німеччинні
  •  Автобіографія у табелярній формі
  •  Копії атестату та всіх дипломів ВНЗ з додатками; якщо на момент подання заяви диплому ще немає - подається академічна довідка з усіма семестровими оцінками
  •  Інформація про те, чи дослідницький проект фінансується з інших джерел

Відбір стипендіатів за критерієм наукової якості проекту проводить бінаціональний відбірковий комітет, який складається з членів НУКІ.

Перебування у Німеччинні може розпочатися з кінця березня 2017 року.

Строки подання:

Прийом документів до 31 січня 2017 року.

Просимо надсилати всі вище згадані документи одним PDF-файлом на адресу: duhk@lrz.uni-muenchen.de

Для більш детальної інформації прохання звертатись до Катерини Кудін, координаторки НУКІ, електронною поштою (kateryna.kudin@lrz.uni-muenchen.de) та за телефоном (+49-89-2180-3056).