При вступі на програму студенти можуть обрати одну з чотирьох спеціалізацій:

Спеціалізація зосереджується на міждисциплінарних дослідженнях ранньомодерної і модерної історії України з особливою увагою до проблематики релігійної культури, культурної й інтелектуальної історії «довгого ХІХ століття» та історії доби тоталітаризму. Випускник програми може продовжити навчання на докторських студіях УКУ.

У фокусі спеціалізації ранньомодерна і модерна історія Європи з особливим наголосом на міждисциплінарних дослідженнях історії Франції, Іспанії та Великобританії, а також на взаємодії між східною та західною частиною континенту. Випускник програми може продовжити навчання на докторських студіях УКУ.

Спеціалізація зосереджується на історії західного середньовіччя, Візантії та України-Руси литовсько-польської доби; особлива увага приділяється джерелознавству, читанню текстів та вивченню латинської, старогрецької та церковнослов’янської мови. Випускник програми може продовжити навчання на докторських студіях УКУ.

Спеціалізація зосереджується на специфіці функціонування знання про минуле у публічному просторі та вивчає способи і принципи творення історії для громадянського суспільства та у співпраці з ним. Випускник програми може працювати в інституціях та ініціативах публічної історії поза академічною сферою або продовжити навчання на докторських студіях УКУ.

Водночас із спеціалізацією студенти можуть обрати одну з двох додаткових траєкторій, якою вони будуть рухатись у процесі навчання:

Програма зосереджена на проблематиці модерної історії України і передбачає один рік навчання в УКУ (перший рік магістратури) та один рік навчання в Мюнхені (другий рік магістратури). Випускник програми отримує український державний диплом за спеціальністю «Історія» та німецький диплом магістра (MA) з філософії;

Основними фокусами програми є медієвістика і ранньомодерна та модерна історія Європи. Програма передбачає один рік навчання в УКУ (перший рік магістратури) та один рік навчання у Варшаві (другий рік магістратури). Випускник програми отримує український державний диплом за спеціальністю «Історія» та польський диплом магістра (MA) з культурології;

Випускники магістерської програми можуть продовжити навчання на чотирьохрічній програмі докторських студій Гуманітарного факультету за напрямом «Історія України». Частиною програми докторських студій є спільна з Яґеллонським університетом (Краків) програма єврейських студій, яка передбачає одночасне навчання в УКУ та Яґеллонському університеті і захист дисертації в Польщі.

Прийом документів на 2016-2017 навчальний рік 4–30 липня.

Вартість навчання: 12500 грн. за рік, тривалість навчання – 1,5 року.

Абітурієнти з високим вступним балом отримують можливість отримати стипендії.

Детальніша інформація про програму та умови вступу доступна за посиланням:

http://clio.ucu.edu.ua/akademichni-prohramy/mahisterka-istoriya/