Метою нашої робітні є тренінг студентів - майбутніх науковців, активістів громадянського суспільства та публічно-історичних проектів, які зможуть поєднати сучасні методологічні підходи соціогуманітарного знання із критичним інтересом до культури пам’яті різних груп і спільнот.

Під час робітні учасники матимуть можливість взяти участь у майстер-класах дослідників і практиків із галузей публічної історії, усної історії, досліджень пам’яті, відвідати інституції, які презентують результати історичних досліджень у популярних форматах, а також взяти участь у практичному тренінгу в ролях інтерв’юерів та респондентів.

До участі у робітні запрошуємо студентів гуманітарних спеціальностей 3-5 років навчання, які цікавляться роллю історичного знання та культури пам’яті у суспільстві і проводять або планують проводити власні дослідження у цій сфері. Витрати на проїзд, харчування і проживання у Львові беруть організатори. Охочих взяти участь у робітні просимо надсилати коротке (200-300 слів) обґрунтування, чому участь у ній була б для Вас важливою та корисною.

Робітня відбудеться 14-15 березня 2016 року. Кінцевий термін подання заявок: 20 лютого 2016 року. Заявки просимо надсилати координатору робітні доценту Володимиру Склокіну (sklokin@ucu.edu.ua).

Програма з публічної історії Українського Католицького університету (м. Львів) – це магістерська міждисциплінарна програма, що вивчає теорію й практики критичного осмислення, поширення та сприйняття знань і уявлень про минуле у суспільстві, і є складовою магістерської спеціальності “Історія” Гуманітарного факультету УКУ. Основні фокуси: усна історія, колективна пам’ять і творення локальних спільнот; культурна спадщина та історичний туризм; історія і медіа. Докладніше >>

Центр міської історії Центрально-Східної Європи (м. Львів) – інститут історичних досліджень, що зосереджується на вивченні міст, а також реалізує проекти у сфері публічної історії для критичного осмислення минулого, творення відкритої та учасницької історичної культури. За допомогою різних форматів (дискусії, виставки, робітні, мистецькі проекти, архітектурні конкурси) Центр міської історії прагне розвивати діалог між академічною сферою та різними громадськими середовищами, включати у розмову про минуле нових учасників, а у історію – нових акторів та теми. Докладніше >>

Інформаційний партнер робітні: інтернет-портал historians.in.ua