Програма «Публічна історія» зосереджується на критичному осмисленні знань і уявлень про минуле у публічному просторі та залучає професійних істориків у різноманітні історичні практики поза академічною сферою. Студенти програми отримують знання з методології історичного дослідження та форматів презентації його результатів для широкої публіки.

Програма прагне творити середовище істориків, які братимуть участь у будуванні динамічних та відкритих стосунків з минулим у суспільстві, допомагатимуть залучати різні групи та середовища до дискусій про минуле у публічному просторі України, і таким чином долучатимуться до побудови учасницької історичної культури у суспільстві.

Фокуси програми:

- минуле у публічній сфері;

- культурна спадщина;

- музеї та виставки;

- цифрова історія;

- мистецтво і складні питання минулого;

- місто і громадські простори.

Координатори  програми: Володимир Склокін (УКУ), Софія Дяк (Центр міської історії)

Умови вступу, вартість навчання та стипендійна програма:

Вступати на програму можуть бакалаври наступних напрямків:

- історія;

- культурологія;

- музейна справа та охорона пам’яток історії та культури;

- філософія;

- богослов’я;

- філологія;

- соціологія;

- політологія;

- міжнародні відносини;

- міжнародне право; 

- країнознавство;

- журналістика.

Після успішного закінчення магістратури та захисту магістерської роботи, студент може продовжити своє навчання в аспірантурі УКУ, або на докторських програмах в університетах Західної Європи та США.

Вартість навчання: 8880 грн. за рік, тривалість навчання – 1,5 року.

Найкращі за рейтингом вступу студенти мають можливість отримати стипендію, що покриває оплату за навчання. Спеціальні стипендії пропонуються також для студентів зі східних областей України і вихідців з малозабезпечених сімей (стипендії «+», робочі і донорські стипендії). Детальнішу інформацію щодо стипендійної програми та умов вступу можна отримати у Приймальній комісії УКУ (http://vstup.ucu.edu.ua/).

Прийом документів 6-31 липня 2015 року.

З питаннями та за додатковою інформацією звертайтесь до координатора програми к.іст.н. Володимира Склокіна: email: vsklokin@ukr.net, тел.+38 097 781 35 67

Детальніше про програму: http://clio.ucu.edu.ua/akademichni-prohramy/publichna-istoriya-public-history/