Наші наступні три школи, які відбуватимуться літом 2015-2017 рр., тематично продовжать попередні програми, але також включатимуть нові елементи. Зберігаючи інтердисциплінарний формат викладання, ми підсилюємо фокус на міську історію та практичний вимір, насамперед залучаючи підходи публічної історії.

      Літня школа - 2015 поєднає академічну програму, мовну школу і практичні заняття з публічної історії і студій спадщини. Програма включатиме лекційні курси з єврейської історії Східної Європи; базовий курс їдиш (з можливістю додаткових занять для середнього рівня); семінарські курси, які включатимуть підходи та теми транснаціональної, культурної історії, студій пам'яті та спадщини. Важливою частиною програми буде практична робота з джерелами та ознайомлення з різними форматами реалізації проектів у публічному просторі міста.

      На семінарських заняттях учасники будуть мати можливість представити на обговорення свої дослідження, освітні чи культурні проекти. Програма включатиме екскурсії, зустрічі з експертами і дослідниками, дискусії і робітні.

      Після успішного завершення школи учасники отримають:

      * сертифікат з зазначенням прослуханих курсів

      * мовний сертифікат про завершення базового курсу з їдиш в обсязі 40 годин (отримання сертифікату передбачає складання іспиту наприкінці школи)

      Вимоги до кандидатів

      Для нас важливо не лише формувати середовище молодих дослідників, об'єднаних спільними науковими інтересами, а й виходити за межі академічної сфери, налагоджуючи комунікацію між дослідниками і практиками. До участі у програмі запрошуються магістранти, аспіранти, дослідники гуманітарних напрямків, представники культурної та освітньої сфери, задіяні в проектах, пов'язаних з історією та спадщиною.

      Вік учасників – до 35 років

      Географічні межі – учасники з України, Польщі, Росії, Білорусі.

      Мова семінарів та лекцій – англійська та польська.

      Робочі мови школи – українська, російська, польська, білоруська, англійська.

      Заняття проводитимуться здебільшого англійською мовою. Декілька курсів буде читатися польською мовою, тому учасники повинні знати польську на рівні, який дозволяє вільно читати наукову літературу та розуміти лекції.

      Умови складання заявок

      Заявка повинна містити:

      * Резюме (CV)

      * Мотиваційний лист (не більше 3 тис. знаків тексту про те, чому Ви хочете взяти участь у цій літній школі)

      * Опис проекту обсягом не більше 3 тис. знаків (це може бути дослідницький, освітній, культурний проект пов'язаний з єврейською історією, багатоетнічною історією та питаннями спадщини, який ви реалізуєте або плануєте реалізувати)

      * Контактні телефони / електронна пошта двох науковців, до яких в разі потреби ми можемо звернутися за рекомендацією

      Надсилайте заявки на е-пошту summer.school@lvivcenter.org на ім'я координатора школи Оксани Сікорської. У полі "Тема" просимо зазначити "Заявка на літню школу 2015". Заявки можна подавати англійською, українською, польською, російською, білоруською мовами.

      Термін складання заявок – до 6 квітня 2015 р.

      Умови участі

      Участь у школі безкоштовна.

      Учасники школи забезпечуються:

      * Обідами

      * Житлом

      * Відшкодуванням коштів подорожі автобусом або поїздом

      Якщо у Вас виникають запитання, звертайтеся, будь ласка, до керівника школи Ірини Мацевко за е-поштою i.matsevko@lvivcenter.org або телефоном +38 032 275 17 34